Оформлення спадщини

У листопаді 2014 року до мене по допомогу звернулася рівнянка.

Жінка розповіла, що в селі у неї жив батько, який помер. Після його смерті вона їздить доглядає батьківську хату, але вже близько 10 років ніяк не може її оформити у свою власність. Адже, її батько за свого життя не встиг оформити на неї всі необхідні документи.

Просила допомогти оформити за нею відповідне житло.

Мною було підготовлено заяву до Рівненського міського суду, а згодом і позовну заяву до Гощанського районного суду. Також я здійснив представництво інтересів цієї особи у двох зазначених судах.

По обох справах мені вдалося довести, що хоч рівнянка і не встигла вчасно звернутися до нотаріуса та оформити прийняття спадщини, але в 2002 році вона її після смерті батька фактично прийняла.

Як результат, у березні 2015 року міський суд встановив, що моя клієнтка хоч і не звернулася вчасно до нотаріуса, але фактично прийняла спадок після смерті батька.

А в липні 2015 року Гощанський районний суд своїм рішенням визнав за цією жінкою право власності на батьківський будинок у порядку спадкування. Тож завдяки наданій мною кваліфікованій допомозі рівнянка змогла оформити свої права на вказане житло.