Портал захисту потерпілих

За більше як 10 років своєї роботи мені неодноразово у міліції / поліції, прокуратурі та судах доводилося захисщати права осіб, які потерпіли від злочинів та адміністративних правопорушень. Я часто допомагав людям, інколи навіть через звернення до судів, примушувати працівників міліції і прокуратури проводити ефективні розслідування вбивств, трагічних смертей, шахрайств, крадіжок та інших злочинів, а також правопорушень.

Але так як на даний час діяльність правоохоронних органів у питаннях розслідування різних правопорушень надалі залишається, на мою думку, не ефективною, то мною прийнято рішення започаткувати роботу веб-сторінки “Портал захисту прав потерпілих“.

Передбачається, що з допомогою цієї електронної платформи я та залучені мною до цієї діяльності інші фахівці-юристи з усієї країни на волонтерських засадах проводитимуть через сторінки порталу широку просвітницьку кампанію. Під час такої кампанії автори дописів висвітлюватимуть не лише теоретичні, але у першу чергу практичні моменти пов’язані із тим як в тій чи іншій ситуації повинні діяти потерпілі.

Метою цієї ініціативи є стимулювання всієї правоохоронної системи (від патрульного, дільничного, слідчого і до прокурора та судді) належним чином виконувати ті функції і завдання, які пов’язані з належним розслідуванням злочинів / правопорушень, притягненням винних до відповідальності та відшкодуванням шкоди.

Ресурс на сьогодні створений на безкоштовній он-лайн площадці і його супровід та наповнення інформацією здійснюється виключно на волонтерських засадах.

Первинне наповнення порталу буде здійснюватися мною адвокатом Глотовим Миколою Сергійовичем. В подальшому я планую залучити до цієї роботи інших адвокатів з других областей України, які погодяться долучитись до такої волонтерської ініціативи. У віддаленій перспективі я розглядаю також долучення до підготовки окремих матеріалів адвокатів з інших країн, які часто відвідують українські громадяни.

Матеріали для Порталу можуть писати не лише адвокати, але й юристи.

Той, хто бажає запропонувати свої ексклюзивні матеріали для Порталу захисту прав потерпілих можуть писати про це мені на адресу: glotovmykola@gmail.com

Наприкінці 2016 дана ініціатива і сам Портал став частиною більш широкої ініціативи під назвою “Правозахист потерпілих”, яка підтримується у рамках діяльності Благодійного товариства “Разом”, одним із засновників якого є і я.