Сайт для громади

21 січня 2016 року я впроваджував власну волонтерську ініціативу “Сайт для громади”. Її суть зводилася до того, що я власними силами створював сайти для сільських громад Волині (Рівненської, Волинської та Житомирської областей). Планувалося, що після повноцінного запуску та первинного наповнення інформацією такі веб-сайти я безоплатно передам в користування органам місцевого самоврядування чи громадським активістам.

На мою думку це мало дати можливість таким громадам швидше розвиватися, йти у ногу з часом, а також оприлюднювати інформацію про діяльність органів місцевого самоврядування.

Перший такий веб-ресурс було в тестовому режимі запущено 21.01.2016 року для Повчанської сільської громади Дубенського району. Що з цього вийшло ви можете переглянути ТУТ  Нині його передано громаді.

Я переконаний, що створення подібних ресурсів дасть можливість віддаленим від районних та обласних центрів громадам швидше розвиватися, залучати інвестиції та інформувати власних мешканців про діяльність органів місцевого самоврядування.

Хочу зауважити, що цією ініціативою я абсолютно не планував створювати конкуренції тим, хто професійно займається розробкою та супроводом веб-сайтів. Оскільки я юрист, а не програміст. Проте, вірю, що мій досвід та вміння дозволили допомогти тим, хто не має можливості оплатити професійну розробку веб-сторінок для своїх громад. Впевнений, що у подальшому сільські активісти завдяки такій ініціативі навчаться особливостям постійного оновлення своїх веб-сторінок, їх якісного наповнення тощо. Можливо, когось це спонукає знайти спонсорів для розробки у майбутньому ресурсу для власної громади професійними програмістами вже з урахуванням отриманого завдяки співпраці зі мною досвіду.